Datum : 07/10/2007 17:44 - Bericht van : Peter de Krom uit Hoek van Holland
Team van WN2000,

Zeer goed om te zien wat jullie weer weten te bereiken in een korte tijd. De M178 is natuurlijk een geweldige aanwinst.

Veel succes gewenst met de vele opknapwerkzaamheden. Zwart geblakerde muren eisen jammergenoeg wat meer dan één laagje witte latex :)
Datum : 29/09/2007 12:22 - Bericht van : louis benoist uit purmerend
veel succes met het vrijmaken van de bunker dit weekend, helaas ben ik verhinderd, ik had het graag willen meemaken, ik mag wensen dat er veel gevonden zal worden, ben zeer benieuwd.
groet, louis
Datum : 21/09/2007 17:48 - Bericht van : Louis Benoist uit Amsterdam
In 1972 stond ik met mn ouders op camping de lakens, in bloemendaal. En als 12 jarige natuurlijk met vrienden naar al die spannende bunkers die zich om de camping aan de zeereep bevonden, er was een ontzettend mooie waarnemingsbunker bij het zogeheten parnassia, in die tijd was er geen sprake van graffiti en de bunkers zelf lagen er nog net zo bij alsof ze een week daarvoor verlaten waren door de bezetter.Veel staalwerk nog en je kon nog genoeg vinden in en om de bunkers, vooral de lokatie die we bunkerdorp noemden, allemachtig,diepe gangen met zijkamers, trappen die naar ondergrondse ruimtes leiden, stalen geschutskoepels etc.enorme complexen waren dat.veel gevonden ook;hulzen, scherpe munitie van divers kaliber,abzeichen en rangtekenen, ijzeren kruizen zelfs een banjonet en ponjaard,je moest wel de tijd er voor nemen en systematisch zoeken met zaklamp en schep, helaas is door de gemeente alle bunkers verwijderd tot de laatste tobruk aan toe , wat ik een schande vind, dit soort bouwels komt nooit meer terug eenmaal afgebroken,weg is weg.Daarom is het conserverende werk wat jullie doen zo belangrijk, keep up the good work!
Datum : 11/08/2007 21:11 - Bericht van : Jeroen uit Noordwijk
Ik ben het helemaal met Jan eens.
De meeste bunkers liggen nu vol met troep en zijn uitgebrand. Dit zijn allemaal vernielingen die de bunkers hebben verandert in iets zoals ze er eigenlijk niet uit horen te zien. Aan orginele verf met een hele zwarte laag eroverheen heb je ook niks aan. Dan heb je meer aan nieuwe verf in dezelfde kleur.
En op die manier protesteren helpt toch niet veel, praten helpt dan meer. En je hebt die instanties die je dan tegenwerkt weer nodig om een andere bunker te kunnen redden. Ik zou zeggen ga lekker zo door.
Groetjes Jeroen
Datum : 16/07/2007 21:50 - Bericht van : Jan Plug uit IJmuiden
Wat jammer dat Martin zo reageerd op het voortreffelijke werk van de vrijwilligers van WN2000, laten we 1 bunkertje overhouden voor Martin waar hij zijn hart kan ophalen temidden van al de luchten die hij omschrijft.
Als WN2000 niet had bestaan hadden de bunkers niet de aandacht gekregen die ze nu krijgen.Kijk in tal van andere plaatsen waar bunkers in oorspronkelijke staat zijn terug gebracht. Neem m'n petje af voor het werk en de inzet van WN2000. Waar ik vroeger speelde ga ik binnenkort mee voor een rondleiding.
Tot dan,

Jan Plug
Klik om terug te keren naar de hoofdpagina