Datum : 23/06/2007 22:11 - Bericht van : Martin Beers uit Amsterdam
Beste Ruud,
Fijn dat je van graag van gedachten wil wisselen. Ik neem aan dat jullie sinds 2000 bestaan, mag ik vragen hoeveel bunkers jullie in die tijd denken te hebben "gered". Twee jaar geleden zijn er bunkers gesloopt bij de uitbreiding van de haven in IJmuiden, zonder spandoeken erop.

Uitgebrand en volgepist horen bunkers te zijn. Bunkers ruiken naar fikkie en pis, dat zijn bunkers. Het zijn zeldzame stukjes ruigte van Nederland, verder is alles straat, huis of natuur.

Asjeblieft NIET verven, jullie knuffelen je lieveling dood.
Datum : 23/06/2007 17:30 - Bericht van : Martin Beers uit Amsterdam
Er ligt al 60 jaar een bunker museum in de duinen van IJmuiden en Wijk an Zee. Was altijd gratis, en heel spannend om te bezoeken.

Nu hebben jullie met al je goeie bedoelingen 1 van die bunkers volledig verpest! Geverfd, en stalen kozijnen erin, afschuwelijk.

Ik zou jullie willen vragen verder met je handen van de bunkers af te blijven, ze redden het prima zonder jullie.
Datum : 18/06/2007 18:58 - Bericht van : r van Dyk uit Julianadorp
Mooie en duidelijke website en uitnodigend om eens te kijken, ziet er prof. uit. Top
Groeten R van Dyk
Datum : 07/06/2007 15:17 - Bericht van : Peter Telleman uit Haarlem
Beste medewerkers van de Stichting WN2000,
Misschien uit nieuwsgierigheid, maar zeker uit belangstelling ben ik op woensdag 6-6-07 met de rondleiding mee geweest om de bunkers Heerenduin en Olmen weer eens nader te bekijken. En toevallig trof ik gids Hans Hoevens aan en ik moet zeggen dat hij dit weer goed deed. Jong en oud waren aanwezig en hij wist de spanning er in te houden. Ook op alle vragen had Hans een passend antwoord. Tijdens de tocht kon ik even de hand schudden van Leo de Vries. Hij had juist een andere groep de duintoppen laten zien. Het is goed dat WN2000 - WOVIJ en AWMM en goede samenwerking hebben om uiteindelijk hetzelfde doel te bereiken. Het zal goed zijn dat de toeristen meer worden geinformeerd over deze unieke lokatie in Kennemerland. Dus VVV, gemeente(n) en Provincie moeten hier meer energie in steken, zodat de vrijwilligers beter "beloond" worden voor hun werkzaamheden.
Datum : 02/06/2007 11:42 - Bericht van : marcel uit heerhugowaard
hallo,

leuke site en een geweldig idee.
ik ben mijn hele leven al geintereseert in de 2de wereld oorlog in al zijn vormen en weet er ook wel aardig wat van.zo nu en dan ga ik op onderzoek uit en ben ook al eens in ijmuiden geweest. toen was er nog geen museum.graag kom ik binnenkort een keertje kijken. jaren geleden heb ik eens met het idee gelopen een boek te maken over bunkers.
bunkers worden vaak gezien als betonnen indewegsta dingen maar het is best wel van belang dat ze blijven bestaan.

tot gauw en groetjes,

marcel (38)