Datum : 09/09/2017 22:15 - Bericht van : Peter Mulder uit Nijmegen
Vandaag 9 september 2017 samen met mijn dochter Eva een buitenrondleiding gehad met gids Maarten Schultz.

Diverse bunkers bezocht met verschillende functies, munitie-opslag, manschappenverblijven, maar ook bunkers met meetapparatuur om de afstand te bepalen tot doelwitten, zowel vanuit de zee als vanuit de lucht. Deze gegevens werden dan weer doorgegeven aan de geschuts-bunkers met de kanonnen.

Wij hebben veel geleerd van de uitgebreide uitleg van Maarten, Bedankt hiervoor Maarten!!

Peter Mulder
Eva Mulder

Datum : 20/08/2017 18:47 - Bericht van : Rudmer de Vries uit Koudekerk aan den Rijn
Vandaag, 20 augustus het bunkermuseum bezocht en een rondleiding gehad met Maarten Schulz. Erg informatief en een goed gevoel voor humor.
Veel informatie over de tweede wereldoorlog zoals het was in IJmuiden.
Een aanrader! Jammer dat dit museum alleen op vrijwilligers draait en niet gesubsidieerd wordt.
Datum : 15/07/2017 19:38 - Bericht van : Van Westen uit Hoorn
Vandaag een seefrontrondleiding gedaan met gids Harry. Er ging een wereld voor ons open toen we het binnenterrein door de duinen onderzochten. De gids heeft met veel enthousiasme en kennis uitleg gegeven over deze kant van WWII. Een deel van de tour kon niet plaatsvinden door tekengevaar maar dit werd ondervangen door de tour uit te breiden met een bezoek aan de festungkommando bunkers van Schoonenberg. Harry,bedankt!
Datum : 06/09/2015 14:49 - Bericht van : Peter uit Zandvoort
Vandaag voor het eerst in dit museum geweest. Nu zijn wij fervent bezoekers van WW1 en 2 plekken (Normandie tot aan Verdun) maar eigenlijk hoef je niet zo ver te reizen. Dit museum is wat ons betreft een van de mooiste en compleetste welke wij tot nu toe gezien hebben. Een aanrader voor iedereen. Wij komen zeker nog een keer terug
Datum : 06/06/2015 21:56 - Bericht van : ENGEL uit zandvoort
vandaag 6 juni op bezoek geweest op de landelijke bunkerdag in IJmuiden.
Wat mij erg tegenvalt is dat de stichting die deze bunker complexen beheert toegangsgeld vraagt voor de bezichtiging op de landelijke bunker dag waarom ergert mij dat wel hierom , Deze stichting krijgt zeer veel geld van de overheid om allerlei projecten mogelijk te maken Eigenlijk ons belastingeld om alles te realiseren. Het zou een goede geste zijn om op zo,n speciale dag entree gratis te doen voor de bezoekers ZODAT WIJ NU OOK EENS KUNNEN ZIEN WAT ER MET ONS BELASTINGELD GEBEURD
.Nu zal men zeggen wij werken met vrijwilligers en we maken kosten voor de openstelling ik vind dat men hierop moet kunnen inspelen. ERG jammer dat men dat niet deed.Het bunkermuseum was overigs zeer zeker de moeite waard om te bezoeken de uitleg was goed en de nieuwe aanwinst was zeker het bezoek waard.wel voor de rest wens ik het museum erg veel goeds toe.
hoogachtend engel

Commentaar Bunker Museum:
Beste Engel,

Jammer dat nou juist jij met zo'n opmerking komt, jij zou toch met je initiatieven in Zandvoort beter moeten weten. Had je bezwaar eerst even besproken met ons, voordat je met zo'n rare ongefundeerde opmerking was gekomen.

Voor de duidelijkheid: Wij ontvangen geen stuiver subsidie, wij houden zelf onze broek op en daarmee zijn wij één van de weinige musea in Nederland die daar in slagen.

Voor grote projecten (loopgraven 2009, Seehund 2013) hebben we uiteraard wel fondsen nodig, maar zoals je op ons sponsorbord kunt zien, is daarbij de overheid slechts één van de vele verstrekkers.