Datum : 25/11/2010 17:27 - Bericht van : cees ritsma uit alphen a/d rijn
van de zomer het museum bezocht , helaas een wat rommelig geheel met veel replica spullen .
vergeleken met ravesijde en kornwederzand is het wat amateuristish van opzet.
Datum : 29/10/2010 20:10 - Bericht van : ....................... uit .........................
Waar geld wordt geroken, wordt geschiedenis de nek omgedraaid.
Datum : 13/09/2010 15:56 - Bericht van : Alfred Saak uit Gieten
Op zaterdag 11 september 2010 deed ik via de STIWOT mee aan een rondleiding door wat genoemd wordt Festung IJmuiden.
Ik was nog nooit in IJmuiden geweest en het leek wel of hier rekening mee gehouden werd, want het was schitterend weer. Ik was onder de indruk van de hoeveelheid bunkers die er nog staan. Ook werkt jullie enthousiasme aanstekelijk. De gidsen hebben ons een geweldige rondleiding gegeven. Ik hoop dat jullie in de toekomst alle nog bestaande bunkers in beheer krijgen, zodat dit historisch erfgoed behouden blijft. Het was bovendien ook een leuke groep, dus alle lof voor jullie hoor. Ik heb veel foto's gemaakt en wat op mijn website gezet.
Datum : 30/08/2010 00:35 - Bericht van : Rene uit Apeldoorn
Vandaag 29 augustus in een vliegende storm en afwisselende regenbuien mn eerste rondleiding langs Heerenduin en Flakbunkers Olmen meegemaakt. Wat staat er nog veel.
Indrukwekkende bunkers aan de buitenkant, maar vanbinnen zoals bekend hokkig en vervuild door waarschijnlijk veelvuldig bezoek van verkeerde jongelui.
Onze gids Leo kan veel interessante dingen vertellen, en zeker ook gericht op kinderen, en hij ging ruimschoots over de tijd die ervoor stond.
Nog bedankt Leo !

Datum : 04/08/2010 10:31 - Bericht van : Christoph Morlock uit Wien
Hello everybody! I was there last week on Thursday during my holiday in Zaandvort. I walked the whole way from Zaandvort to Ijmuiden on the beach and it was a wonderful day trip. The museum was not opened, so I went through the bunkers take fotos and take my meal. It was really great to see the many bunkers, which are in good shape. I will go there next year again and hope to check a tour.