Historisch Weekend Zondag

zondag 16 juni / 11:00 - 17:00

OCCUPATION AND LIBERATION

15 & 16 JUNI

Traditioneel organiseert het Bunker Museum IJmuiden ieder jaar het Historisch Weekend, genaamd Occupation and Liberation. Dit een evenement wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende re-enactment verenigingen.

Dit jaar wordt er aandacht besteed aan Operation Overlord. Het is namelijk 75 jarige geleden dat geallieerden militairen landen op stranden van Normandië. Deze operatie, ook wel bekend als D-day, vond plaats op 6 juni 1944 en was het begin van de bevrijding van Europa.

Dit stukje geschiedenis wordt uitgebeeld door verschillende re-enactment groepen. Zo zijn er natuurlijk aanwezig de Duitse en geallieerde ‘tegenstanders’, maar ook een groep die het Franse verzet in de oorlogsjaren uitbeeld.

Entree:

Voor dit evenement betaalt u alleen het standaard museum tarief, er is geen toeslag van toepassing.
Aan de kassa van het museum kunt u contant of met PIN de toegang afrekenen, er zijn geen tickets online te koop.

Zie hier de toegang prijzen