Het Bunkermuseum werkt mee aan verschillende evenementen in de regio. Hieronder staan de actuele evenementen en kunt u reserveren.

Beleefweek Nationaal Park Zuid-Kennemerland

De Beleefweek, een week waarin een heel netwerk van IVN Gastheren en Nationaal Park Zuid-Kennemerland binnen één gebied samenwerkt om gasten en bezoekers een week lang het gebied te laten beleven. Een onvergetelijk evenement voor bezoekers, omwonenden en ondernemers.

NP Zuid-Kennemerland WO2 Beton in Heerenduinen

Gedurende de Beleefweek laat het Bunker Museum IJmuiden u kennis maken met een bijzonder stukje beton. In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland staat namelijk een van de twee laatst overgebleven Waltzkörpersperre. Simpel gezegd een grote betonnen deur. Tevens bezoeken we de restanten van de voormalige luchtafweer batterij Sud-Ost. Tijdens de rondleiding informeren we u over de samenhang van deze restanten van de Atlantikwall en vertellen wij u waarom deze hier zijn gebouwd.
In deze rondleiding gaat u op stap met een gids van het bunkermuseum en een gids van natuurmonumenten. De rondleiding kan worden geboekt via de website van het Bunker Museum IJmuiden, bunkermuseum.nl. Hier vind u ook de beschikbare dagen en tijden.
Per rondleiding zijn er 8 plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen €8,- per persoon. Let op er geldt een minimale leeftijd van 12 jaar. De rondleiding duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Houd u rekening met een fikse wandeling door het duin, en zorgt u voor comfortabele schoenen en kleding.
Start van de rondleiding is de ingang NP Kennemerland ingang Zeewijk. Routebeschrijving en instructie volgen bij de inschrijving.

Reserveren:

Zaterdag 15 Oktober

Vrijdag 21 Oktober

Zaterdag 22 Oktober