Overige rondleidingen:

Beeckestijn WO2 rondleiding

Tijdens deze rondleiding worden de deelnemers geïnformeerd over de rol van Buitenplaats Beeckestijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er worden geen bunkers betreden, maar bij elke nog aanwezige bunker en elke locatie van een verdwenen bunker wordt een plattegrond van de betreffende bunker getoond. Verder wordt er verteld wie er tijdens de Tweede Wereldoorlog op Beeckestijn hebben gewoond en wat deze bewoners hebben meegemaakt.

De startplaats van deze rondleiding is het toegangshek van Buitenplaats Beeckestijn aan de Rijksweg 134, Velsen-Zuid.

Deze rondleiding is alleen mogelijk voor groepen, en alleen in combinatie met de Rondleiding WO2 Schoonenberg!!!

Tijdsduur : 1 uur.
Leeftijdsadvies : Geen, maar rondleiding is niet specifiek op kinderen gericht en er worden geen bunkers betreden.
Individueel : Thans niet mogelijk
Groepen : Alleen in combinatie met Rondleiding WO2 Schoonenberg (totaal 2,5 uur, inclusief 30 minuten transfertijd naar startpunt Rondleiding WO2 Schoonenberg). Het gehele jaar, op aanvraag. € 109,= incl BTW (non-profit organisaties en particulieren) of € 163,50 incl BTW (bedrijven) (Max. 20 personen).

Schoonenberg WO2 rondleiding

Tijdens deze rondleiding worden er geen bunkers betreden, maar worden de vier nog aanwezige bunkers aan de buitenzijde getoond. Bij deze rondleiding ligt de nadruk op de rol van Schoonenberg als Kommando Festung IJmuiden. Aan de hand van originele tekeningen wordt geschets welke relatie het Festung Haupt Kwartier er ten tijde van de Tweede Wereldoorlog uit zag. Er worden verslagen van ooggetuigen aangehaald.

De startplaats van deze rondleiding is de fietsersoversteekplaats aan de Minister van Houtenlaan, Velsen-Zuid, direct achter het Total tankstation. Parkeren kan op het parkeerterrein direct achter het tankstation.

Deze rondleiding is alleen mogelijk voor groepen, en alleen in combinatie met de Rondleiding WO2 Beeckestijn!!!

Tijdsduur : 1 uur.
Leeftijdsadvies : Geen, maar rondleiding is niet specifiek op kinderen gericht en er worden geen bunkers betreden.
Individueel : Thans niet mogelijk
Groepen : Alleen in combinatie met de Rondleiding WO2 Beeckestijn (totaal 2,5 uur, inclusief 30 minuten transfertijd vanaf startpunt Rondleiding WO2 Beeckestijn). Het gehele jaar, op aanvraag. € 109,= incl BTW (non-profit organisaties en particulieren) of € 163,50 incl BTW (bedrijven) (Max. 20 personen).

Rondleiding op maat

Met de kennis die binnen ons groep gidsen en vrijwilligers aanwezig is op het gebied van (Festung) IJmuiden in de Tweede Wereldoorlog kunnen wij voor u een rondleiding samenstellen naar uw wensen.

Dit kan bv ook een combinatie zijn van de standaard rondleidingen samengevoegd tot een dag programma.

Informeer naar de mogelijkheden via een email.