Heeft u een schenking of wilt u een voorwerp in bruikleen stellen?

Stel, u heeft nog spullen, foto’s of papieren uit de oorlogsjaren thuis liggen uit de regio IJmond/Kennemerland en u wilt die behouden voor de toekomst of tentoon laten stellen. Waar kan dat dan beter dan in een Bunkermuseum?

Wat wij als Bunkermuseum voornamelijk zoeken zijn:

  • persoonsbewijzen uit de oorlogsperiode
  • gebruiksvoorwerpen uit de oorlog, zoals die in huis gebruikt werden
  • mouwbanden en vlaggen (LBD, Verzet, etc.)
  • militaria, zoals helmen en aanverwante items
  • foto’s uit de oorlog, zowel los als in albums
  • kaarten, tekeningen.

Misschien is het ook goed om te weten wat we juist niet zoeken, omdat we er al meer dan genoeg van hebben. Dat zijn kranten, distributiebonnen, zwaar verroeste voorwerpen.

Soms duiken er wapens op. Wij stellen altijd voor om eerst contact te zoeken met de politie en met hen afspraken te maken. In goed overleg kunnen de wapens dan vaak overgedragen worden aan het museum mits u dit goed aangeeft dat dat uw wens is. (Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u contact opnemen via info@bunkermuseum.nl).

Als u iets heeft dat voor ons interessant kan zijn, laat het ons dan weten. Een mailtje naar info@bunkermuseum.nl is dan het meest praktisch, als het kan met een foto erbij waar het om gaat. Alle extra informatie die u ons daarbij kunt geven is welkom.

Wij nemen dan binnen enkele dagen contact met u op om te kijken hoe we de overdracht, samen met u, het beste kunnen regelen. Dit geldt uiteraard ook als u iets in bruikleen wilt geven aan het museum. Neem hiervoor ook contact op met het museum of kom gerust een langs als het museum open is. Bij de kassa kunt u dan meer informatie hierover vragen als u iets in bruikleen wilt geven.

Na ontvangst registreren we de spullen en ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging van de inschrijving, zodat u zeker weet dat ze goed terecht zijn gekomen.

Alvast hartelijk dank.